Eggnog-ul, băutura potrivită pentru sărbătorile de iarnă
Ingrediente pentru 6 persoane:
4 ouă
4 linguriţe de zahăr pudră
3 frunze de dafin
1 linguriţă de cuişoare
50 ml de esenţă de vanilie
100 ml de rom
100 ml de coniac
300 ml de lapte
Modalitate de preparare
1. Bate ouălele cu zahărul pudră într-un castron.
2. Adaugă restul ingredientelor şi amestecă până se omogenizează. Acoperă castronul cu o folie de plastic şi lasă să se aşeze timp de 30 de minute.
3. Amestecă uşor compoziţia înainte de a o turna în sticlă.
4. Lasă lichiorul să se răcească în frigider timp de 4 zile. Când îl serveşti, în cană sau ceaşcă, presară deasupra puţină scorţişoară sau, de preferat, nucşoară.
Recomandari :
No comments:
Post a Comment